‘Glas blijft inspireren’

Jubileumexpositie Vereniging Vrienden van Modern Glas

9 juni 2021 – 15 augustus 2021
Het glasmuseum

Ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan, toont de Vereniging Vrienden van Modern Glas een doorsnede van wat er te vinden is in Nederlandse en buitenlandse particuliere verzamelingen en wat gemaakt wordt door de glaskunstenaars die lid zijn van de vereniging.

Deze presentatie laat zien wat mogelijk is met het materiaal glas: van massief in een vorm gesmolten glas en geblazen glas tot het fragile pâte de verre en flamework. De werken zijn zowel van studenten en jonge kunstenaars als van kunstenaars die mid-career zijn of in het verleden en heden hun sporen al hebben verdiend.

De Vereniging Vrienden van Modern Glas werd in 1986 opgericht door een kleine groep mensen, waaronder A. D. Copier (kunstenaar) en Bernardine De Neeve (toenmalig conservator Museum Boijmans van Beuningen), die de hedendaagse glaskunst wilde promoten. Door de jaren heen is de vereniging flink gegroeid doordat glasliefhebbers en glaskunstenaars zich aansloten. Na aanvankelijk alleen Nederlandse leden werden er ook steeds meer mensen uit België en zelfs van verder weg -Frankrijk, Italië, Duitsland etc. – lid.