Word vrijwilliger

Werken voor Het Nationaal Glasmuseum betekent een zeer afwisselende functie met prettige collega's in een inspirerende omgeving.

Wat vind jij leuk om te doen?

Dagelijks staan ruim 120 enthousiaste collega’s klaar om onze gasten te ontvangen en wegwijs te maken in de glasblazerij en het museum. 

Onze waardevolle vrijwilligers zijn werkzaam in uiteenlopende functies. Voor alle functies geldt dat er een interne opleiding wordt verzorgd. Scroll door naar onder voor een overzicht van alle mogelijkheden.

Wat mag jij van ons verwachten?

Naast werkplezier en een prettige samenwerking in een gezellig team bieden wij onze vrijwilligers uiteraard een goede begeleiding. Reiskosten worden vergoed en met diverse faciliteiten belonen wij onze vrijwilligers voor hun inzet en betrokkenheid.

Is jouw interesse naar vrijwilligerswerk gewekt?

Je bent van harte welkom voor een oriënterend gesprek met Corine Röben, de vrijwilligerscoördinator.

T: 0345-612714 of Evrijwilliger@nationaalglasmuseum.nl

lees hier meer

Publieksvoorlichter bij het glasblazen

Glasblazen is een van de meest spectaculaire ambachten. Om de hete, stroperige substantie vorm te geven zijn, naast jarenlange ervaring, vuur, behendigheid, samenwerking en pure spierkracht nodig. Onze bezoekers komen kijken naar het spektakel van het ambacht glasblazen en willen daar een duidelijke uitleg bij hebben. Wil jij hen voorlichten?

Gastenontvangst

Als je gastvrij bent en makkelijk contact maakt zal je zeker op je plek zijn bij de ontvangstbalie/ winkel van de glasblazerij en het museum. Je werkt samen in een klein team en bent heel waardevol voor onze gasten.

Museumdocent, Gids of Educatiebegeleider 

Educatie is voor het Nationaal Glasmuseum zeer belangrijk. Het betreft hierbij niet alleen programma’s gericht op scholen of glas. Het museum is voortdurend bezig met overdracht en verbinding. Wij hebben daartoe een aantal programma’s en activiteiten ontwikkeld, voor alle leeftijden. Vind jij het leuk om jouw kennis over te dragen en weet je met jouw enthousiasme onze bezoekers mee te krijgen en hun aandacht te vangen of wil je hen begeleiden bij een workshop?

Medewerker bij het tuinteam, expositieteam en voor het dagelijks onderhoud

Heb je twee rechter handen en ben je graag in alle rust aan het werk? Je hoeft geen prater te zijn om een waardevolle bijdrage te leveren!

  • Het tuinteam komt van maart tot november vrijwel wekelijks bij elkaar om te wieden, harken en poten. Het is dan ook heerlijk ontspannen werken in de prachtige en vogelrijke tuin van het museum
  • Op maandag worden de lichte alledaagse klusjes gedaan (denk aan lampjes vervangen, eenvoudig schilder- en timmerwerk of het verhelpen van een piepende deur).
  • Tijdens de wisseling van exposities is allerlei handige hulp welkom (denk aan transport, timmer- en schilderwerk)