Word vrijwilliger

Werken voor Het Nationaal Glasmuseum betekent een zeer afwisselende functie in een inspirerende omgeving.

Wat kun jij doen in het Nationaal Glasmuseum?

Samen met enthousiaste collega’s zorg jij voor een optimale beleving voor onze bezoekers. Er zijn verschillende functies mogelijk. Voor alle functies geldt dat er een interne opleiding wordt verzorgd en je kunt natuurlijk altijd een beroep doen op ervaren vrijwilligers en beroepskrachten.

Scroll door naar onder voor een overzicht van de beschikbare functies.

Wat hebben wij jou te bieden?

Naast werkplezier, werkervaring en samenwerking met gezellige collega’s bieden wij onze vrijwilligers uiteraard een goede begeleiding. De reiskosten worden vergoed en met diverse faciliteiten belonen wij onze vrijwilligers voor hun inzet en betrokkenheid.

Kom je vrijblijvend kennis maken?

Tijdens een kennismaking bespreken we de mogelijkheden. Maak daarvoor een afspraak met Corine Roben, de vrijwilligerscoördinator. Je kunt haar bereiken op nummer 0345-612714 of stuur een e-mail naar vrijwilliger@nationaalglasmuseum.nl

Beschikbare functies:

Voorlichter bij het glasblazen

Glasblazen is een van de meest spectaculaire ambachten. Om de hete, stroperige substantie vorm te geven zijn, naast jarenlange ervaring, vuur, behendigheid, samenwerking en pure spierkracht nodig. Onze bezoekers komen kijken naar het spektakel van het ambacht glasblazen en willen daar een duidelijke uitleg bij hebben. Wil jij hen voorlichten?

Lees meer over voorlichter bij het glasblazen….

Medewerker gastenontvangst

Als je gastvrij bent en makkelijk contact maakt zal je zeker op je plek zijn bij de ontvangstbalie/ winkel van de glasblazerij en het museum. Je werkt samen in een klein team en bent heel waardevol voor onze gasten.

Lees meer over medewerker gastenontvangst…

Museumdocent en educatiebegeleider 

Educatie is voor het Nationaal Glasmuseum zeer belangrijk. Het betreft hierbij niet alleen programma’s gericht op scholen of glas. Het museum is voortdurend bezig met overdracht en verbinding. Wij hebben daartoe een aantal programma’s en activiteiten ontwikkeld, voor alle leeftijden. Vind jij het leuk om jouw kennis over te dragen en weet je met jouw enthousiasme onze bezoekers mee te krijgen en hun aandacht te vangen of wil je hen begeleiden bij een workshop?

Lees meer over museumdocent en educatiebegeleider…

Tuinteam of medewerker expositieteam en onderhoud

Heb je twee rechter handen en ben je graag in alle rust aan het werk? Je hoeft geen prater te zijn om een waardevolle bijdrage te leveren!

  • Het tuinteam komt van maart tot november vrijwel wekelijks bij elkaar om te wieden, harken en poten. Het is dan ook heerlijk ontspannen werken in de prachtige en vogelrijke tuin van het museum
  • Op maandag worden de lichte alledaagse klusjes gedaan (denk aan lampjes vervangen, eenvoudig schilder- en timmerwerk of het verhelpen van een piepende deur).

Lees meer over medewerker expositieteam en onderhoud…

Medewerker collectie en expositie

Regelmatig worden in het museum nieuwe verrassende tentoonstellingen ingericht. Daarnaast beheert het museum een grote vaste collectie. Wij zoeken vrijwilligers die ons daarbij kunnen assisteren.

Lees meer over medewerker collectie en expositie…