Word vrijwilliger

Werken voor Het Nationaal Glasmuseum betekent een zeer afwisselende functie in een inspirerende omgeving.

Wat kun jij doen in het Nationaal Glasmuseum?

Werken voor het Nationaal Glasmuseum betekent een zeer afwisselende functie in een inspirerende omgeving. Samen met enthousiaste collega’s zorg jij voor een optimale beleving voor onze bezoekers. Er zijn individuele functies mogelijk maar onze voorkeur gaat steeds meer uit naar meerledig inzetbare mensen. Voor alle functies geldt dat er een interne opleiding wordt verzorgd en je kunt natuurlijk altijd een beroep doen op ervaren vrijwilligers en beroepskrachten.

Scroll door naar onder voor een overzicht van de beschikbare functies.

Wat biedt het Nationaal Glasmuseum?

Naast werkplezier, werkervaring en samenwerking met gezellige collega’s bieden wij onze vrijwilligers uiteraard een goede begeleiding. Werktijden en -dagen worden in overleg bepaald. Reiskosten worden vergoed. Je ontvangt jaarlijks een cadeaubon en krijgt aantrekkelijke korting op ons winkelassortiment. Jaarlijks mag je zelf een mini workshop glasblazen volgen. En wij trakteren al onze medewerkers op een gezellige bijeenkomst of een dag samen uit. Bovendien mogen gezinsleden gratis een bezoek brengen, op beide locaties.

Vrijblijvend kennis maken

Kom eens een kop koffie drinken tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek met de vrijwilligerscoördinator. Maak daarvoor een afspraak met Corine Röben. Je kunt haar bereiken op nummer 0345-612714 of stuur een e-mail naar vrijwilliger@nationaalglasmuseum.nl

Beschikbare functies:

Voorlichter bij het glasblazen

Glasblazen is een van de meest spectaculaire ambachten. Om de hete, stroperige substantie vorm te geven zijn, naast jarenlange ervaring, vuur, behendigheid, samenwerking en pure spierkracht nodig. Onze bezoekers komen kijken naar het spektakel van het ambacht glasblazen en willen daar een duidelijke uitleg bij hebben. Wil jij hen voorlichten?

Lees meer over voorlichter bij het glasblazen….

Medewerker gastenontvangst

Ben jij gastvrij en adviseer je graag mensen? Dan ben je op de goede plek bij onze ontvangstbalie en in de winkel van museum en/of glasblazerij.

Lees meer over medewerker gastenontvangst…

Museumdocent en educatiebegeleider 

Educatie is voor het Nationaal Glasmuseum zeer belangrijk. Het betreft hierbij niet alleen programma’s gericht op scholen of glas. Het museum is voortdurend bezig met overdracht en verbinding. Wij hebben daartoe een aantal programma’s en activiteiten ontwikkeld, voor alle leeftijden. Vind jij het leuk om jouw kennis over te dragen en weet je met jouw enthousiasme onze bezoekers mee te krijgen en hun aandacht te vangen of wil je hen begeleiden bij een workshop?

Lees meer over museumdocent en educatiebegeleider…

Medewerker expositieteam en onderhoud

Zowel voor onderhoud, alledaagse klussen en het uitvoeren van de wisselexposities hebben wij sterke en handige vrijwilligers nodig.

Lees meer over medewerker expositieteam en onderhoud…

Medewerker collectie en expositie

Regelmatig worden in het museum nieuwe verrassende tentoonstellingen ingericht. Daarnaast beheert het museum een grote vaste collectie. Wij zoeken vrijwilligers die ons daarbij kunnen assisteren.

Lees meer over medewerker collectie en expositie…